Jutta Leerdam zegt sorry tegen fans en werkt zich in het zweet op vakantie
Jutta Leerdam werkt op Puerto Rico aan haar fitheid © Getty Images / Instagram Jutta Leerdam, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Jutta Leerdam zegt sorry tegen fans en werkt zich in het zweet op vakantie

09:20, 19-04-2024 / Laatste Update: 09:31, 19-04-2024

Het schaatsseizoen is voorbij, maar stilzitten doet Jutta Leerdam zeker niet. De schaatsdiva werkt zich aan de andere kant van de wereld volop in het zweet in de gym. Ook biedt ze haar excuses aan aan haar volgers.

Leerdam is al een lange tijd op Puerto Rico, een tropisch eiland in de Caraïbische zee. Leerdam is daar omdat haar vriend Jake Paul ook op het eiland traint. Hij is volop bezig met zijn aanstaande gevecht met Mike Tyson. Maar ook Leerdam zit niet stil en werkt zich flink in het zweet om fit te blijven.

Leerdam zegt sorry

Via meerdere Instagram Stories deelt Leerdam beelden uit de sportschool, waar ze 's ochtends verschillende oefeningen uitvoert op de apparaten. In een beschrijving zegt ze ook even 'sorry' tegen haar fans. "Ik post de laatste tijd minder. Ik ben veel aan het sporten en leef mijn leven hier zonder mijn telefoon", schrijft ze, gericht aan haar 4,3 miljoen volgers.

Jutta Leerdam werkt zich in het zweet in Puerto Rico © Instagram Jutta Leerdam

Eerder deze week trotseerde Leerdam ook de buitenlucht van Puerto Rico. En dat viel niet mee. De schaatsster werd tijdens een rondje hardlopen getroffen door een gigantische plensbui.

Waar schaatst Leerdam volgend seizoen?

Waar Leerdam komend jaar schaatst, blijft voorlopig onduidelijk. Haar contract liep op 1 april af bij Jumbo-Visma en het is de vraag of ze nog terugkeert bij de geel-zwarte brigade. Het sinds haar contract afloopt al weken stil rondom het contract van Leerdam.

Sportmarketeer Chris Woerts verwacht dat ze gewoon terugkeert bij Jumbo-Visma, al moeten er dan volgens hem wel andere afspraken worden gemaakt. "Dan moet ze zich wel aanpassen aan de ploegdiscipline en niet aan haar individuele discipline", aldus Woerts tegen deze site.

Woerts ziet dat de schaatsster, zesvoudig wereldkampioene, soms meer aan haar imago denkt dan het groepsgevoel. "Leerdam heeft niet de sociale cohesie die je mag verwachten van een ploeggenoot. Zij heeft zich een beetje geïsoleerd van de rest van de ploeg en dat geeft altijd frictie. Het enige wat zij kan doen is aanpassen aan de ploegstructuur en niet een einzelgänger zijn. Want dan zet je jezelf buiten de ploeg en dan is het gedoemd te mislukken."