LOL! Schotse profvoetballer speelt 87 minuten met enkelband om gevangenis te ontlopen
i

Getty Images

LOL! Schotse profvoetballer speelt 87 minuten met enkelband om gevangenis te ontlopen

admin • 19:18, 06-08-2018 / Laatste Update: 07:01, 08-01-2024

De fans van het Schotse Dundee FC hebben afgelopen weekend waarschijnlijk raar opgekeken toen ze hun eigen speler Paul McGowan met een hele dikke enkel zagen rondrennen. Dat had niks te maken met een vreselijke blessure ofzo. Nee, de middenvelder verborg onder zijn sokken een heuse enkelband. Zo eentje die bedoeld is om gevangenen in de gaten te houden.

De enkelband zorgde ervoor dat er een gigantische bobbel onder zijn sokken te zien was. Check deze link voor een foto van de Daily Mail. De 30-jarige McGowan droeg de enkelband afgelopen zaterdag in het duel met St.Mirren (3-2 verlies) voordat hij na 87 minuten naar de kant werd gehaald.

Iets te diep in het glaasje gekeken?

Dan nu de reden voor deze toch wel bizarre situatie. Het zit zo. McGowan ging eerder dit jaar met wat ploegmaten aan de drank en belandde uiteindelijk in een nachtclub. Daar zou hij de uitsmijter onder gespuugd hebben. Dat had hij later ook zelf toegegeven. Omdat hij al vaker ruzie had met de politie kreeg hij nu een enkelband als straf in plaats van een plekje in de gevangenis. Hij moet de band 2 maanden dragen. In het weekend mag hij zelfs na 19 uur het huis niet meer uit. Dat betekent dat hij s'middags gewoon mag voetballen, maar dat hij avondwedstrijden moet laten schieten.