🎥 | Mourinho wilde toch nooit voor Spurs werken? 'Dat was voor mijn ontslag bij Chelsea'

Trevor Wagener • 20:32, 21-11-2019 / Laatste Update: 21:43, 04-01-2024

José Mourinho is - zoals jullie waarschijnlijk al weten, tenzij het erg lekker vertoeven is onder die steen - de nieuwe coach van Tottenham Hotspur. Opvallend, want de Portugese 'special one' zei een paar jaar terug nog dat hij nooit voor de Spurs wilde werken.

Mourinho maakte als jong broekie furore bij FC Barcelona toen hij als assistent van de legendarische Bobby Robson en Louis van Gaal een toptrainer in wording werd. Later boekte hij succes bij FC Porto, Chelsea, Internazionale en ging hij - voordat hij terugkeerde bij Chelsea - aan de slag bij Real Madrid.

Once a blue, always a... whut?

Ook was Mourinho nog coach van Manchester United. Een verslaggeefster vroeg zich, naar aanleiding van zijn eerder uitspraak, af wat er veranderd is waarom hij nu wél trainer is geworden van de Spurs. "Je zou nooit de coach van Spurs worden omdat je zo hield van de Chelsea-fans. Wat is er veranderd?" vroeg de reporter zich af.

Zoals het Mourinho betaamt koste het hem geen moeite om direct, gevat én attent te antwoorden. "Dat was voordat ik ontslagen werd...", aldus Mourinho. The gift that keeps on giving!