Fan reist vanuit Nieuw-Zeeland 67 uur voor anderhalf uur PSV
i

Pro Shots

Fan reist vanuit Nieuw-Zeeland 67 uur voor anderhalf uur PSV

admin • 07:55, 17-11-2016 / Laatste Update: 03:33, 07-01-2024

Twee keer de halve wereld overvliegen om PSV te zien. Backpacker Jeton Bierens doet het komende week. Hij vliegt vanuit Australië heen en weer naar Spanje voor de wedstrijd tegen Atlético.

'Je moet er iets voor over hebben.' Jeton Bierens (21) geeft aan die gevleugelde uitspraak een nieuwe dimensie. Vanuit Australië vliegt de backpacker naar Spanje voor de wedstrijd van PSV tegen Atlético Madrid, volgende week woensdag. En de dag na de wedstrijd vliegt Bierens weer terug. Totale reistijd voor anderhalf uur PSV: 67 uur.

"Het is één van mijn raarste plannen", zegt Bierens die sinds 2 maanden 'down under' verblijft. Het idee om op en neer naar Spanje te vliegen, ontstond in een opwelling. "Twee vrienden lieten weten dat ze vanuit Nederland naar de wedstrijd gaan. Ik was jaloers, wilde er bij zijn en heb op één avond besloten ook te gaan." Ongeveer duizend euro is hij kwijt aan de vliegreizen. "Veel geld maar ik ben blij dat ik ga. De sfeer bij Europese uitwedstrijden is waanzinnig."

Zaterdagmiddag stapt Bierens in Townsville op het vliegtuig om via Brisbane en Dubai 30 uur later in Madrid te landen. De terugweg duurt nog 7 uur langer omdat vluchten minder goed op elkaar aansluiten. Precies een week later denkt de backpacker terug te zijn in Townsville met ruim 32.000 reiskilometers op de teller. Op 8.000 kilometer na de wereld rond. "Ik vind vliegen niet heel erg, had weinig last van jetlag. En in Australië ben ik de grote afstanden gewend."