Deze oud-wereldkampioen snooker draait nu plaatjes op de grootste festivals
i

Getty Images

Deze oud-wereldkampioen snooker draait nu plaatjes op de grootste festivals

admin • 18:36, 06-06-2018 / Laatste Update: 14:38, 07-01-2024

De naam Steve Davis zal je waarschijnlijk niks zeggen. De 60-jarige Brit is een oud-snookeraar en kroonde zichzelf in de jaren '80 maar liefst 6 keer tot wereldkampioen. Toch is de kans groot dat je hem deze zomer achter de draaitafel gaat tegenkomen op de grootste festivals!

Sinds een paar jaar is Davis aan het dj'en geslagen. Eerst was dit alleen voor het Londense radiostation Phoenix FM, maar hij deed dat blijkbaar zó goed dat Glastonbury - het grootste festival van Groot-Brittannië - hem in 2016 uitnodigde om een set te draaien. Daarna is het balletje gaan rollen en zie hier: dit weekend staat Davis op het affiche van Best Kept Secret.

Dansen

"Ik had niet het idee dat we (Davis doet het samen met een vriend, red.) de mensen echt aan het dansen kregen, maar er volgden meer uitnodigingen, dus we zullen wel iets goed gedaan hebben", zegt hij tegen De Volkskrant.

Bijzondere muziek

Verwacht geen techno, trance, hiphop of house als je straks de show van Davis gaat bezoeken. De oud-snookeraar draait namelijk de muziek waar hij in zijn jeugd naar luisterde: experimentele rock. "Ik hield meer van het moeilijkere werk van bands als Soft Machine, Gentle Giant en vooral het Franse Magma. Die maakten een soort minisymfonieën waarin freejazz, folk, rock en zelfs klassiek door elkaar gegooid werden."

Shazammen

Davis hoopt de jeugd ermee aan te spreken. "Ik sluit niet uit dat iedereen meteen aan het Shazammen gaat om te kijken wat ze horen, en dan vergeet te dansen. Vind ik ook goed. Al is er maar één festivalbezoeker die ik voor die muziek kan interesseren, dan is mijn missie al geslaagd."

'No big deal'

Verwacht dan ook geen strakgeregisseerde show en geniet vooral van het moment. Davis: "Wij zijn geen dj’s die alles strak aan elkaar mixen. De play-knop is de enige die ik gebruik. Ach, het is gewoon maar een uurtje mooie muziek draaien in de zon, met een biertje erbij. No big deal."