Serena Williams speelt vals tijdens benefietloop

Serena Williams speelt vals tijdens benefietloop

admin • 18:42, 14-12-2015 / Laatste Update: 23:24, 08-01-2024

Serena Williams organiseerde zondag in Miami een benefietloop van 5 kilometer, maar ze liep hem niet helemaal uit. Sterker nog, na 2 kilometer nam de 34-jarige Amerikaanse tennisster doodleuk de taxi.

Serena Williams deed niet geheimzinnig over het eerder afstappen. Al keken andere joggers wel raar op toen ze een taxi staande hield op het 2 km punt. Op haar Facebookpagina (zie onder) gaf ze toe dat ze de 'Serena Williams Live Ultimate Run South Beach 2015' niet helemaal heeft uitgelopen. ,,Ik hoop hem volgend jaar wel te voltooien'', aldus de Amerikaanse, die bij de finish de 3000 andere sporters aanmoedigde. Haar zus Venus Williams liep de 5 km wel helemaal uit.

Serena Williams kampt al een tijdje met een knieblessure. Zeer waarschijnlijk is dat de reden van het vroege afstappen. De nummer 1 van de wereld stopte al na de US Open in september om te herstellen van haar blessures (ze had ook last van haar elleboog). Williams trok zich terug voor de China Open in Peking en voor de WTA Finals. Sinds deze maand is ze weer terug.

De opbrengst van de benefietloop gaan naar het Serena Williams Fund. Het fonds steunt diverse projecten in binnen- en buitenland. Zo helpt de stichting om scholen in Afrika te bouwen en worden er projecten gesteund die wapenmisbruik tegengaan.

Serena Williams live run in Miami

Posted by Serena Williams on  zondag 13 december 2015