Zielig! Vrouw van wielrenner Cimolai maakt het midden in de Giro uit
i

BSR

Zielig! Vrouw van wielrenner Cimolai maakt het midden in de Giro uit

Sjors Tanis • 17:19, 01-08-2019 / Laatste Update: 06:20, 07-01-2024

Wielrenner Davide Cimolai heeft een wel heel zware Giro d'Italia achter de rug. Niet alleen vanwege de zware grote ronde, maar vooral vanwege privé-problemen tijdens de Giro: tegen Tutto Bici vertelde Cimolai dat zijn vrouw hun relatie op de 2e rustdag beëindigde.

,,Wat ik heb meegemaakt, wens ik zelfs mijn ergste vijand niet toe", aldus Cimolai tegen het Italiaanse medium.

Twijfel vlak voor start

Het stel was sinds oktober getrouwd, maar vlak voor de Giro ging het mis. ,,Ik was verliefd en had het totaal niet verwacht", legt de 29-jarige Italiaan uit. ,,Ik ben in oktober getrouwd, omdat ik in onze relatie geloofde, maar de dag voor de start van de Giro vertelde mijn ex-vrouw dat ze alleen wilde zijn en dat ze tijd en ruimte wilde om te begrijpen wat ze voor me voelde."

Verbetering

Ondanks de heftige privé-problemen van Cimolai tijdens de Giro, reed de renner namens Israel Cycling Academy liefst 6 keer naar een plek in de top-10 tijdens een massasprint. Op de 2e rustdag maakte zijn vrouw het definitief uit: ,,Ik wilde naar huis en mijn huwelijk redden, het was een enorme klap. Maar ondanks de pijn wilde ik Verona (de finish van de Giro, red.) halen en dat was de moeite waard, aangezien ik daar mijn contract verlengde", aldus Cimolai. ,,Maar het fietsen was het minst moeilijk; ik heb in de laatste week van de Giro amper 3 uur per nacht geslapen."