Dobey heeft moeite met zenuwen, maar legt Pipe toch over de knie

18 december 2016

Screenshot RTL7

Chris Dobey verslaat Justin Pipe met 3-1 op het WK Darts. Dobey ging uitstekend van start, maar moest op het einde nog flink billenknijpen, want toen kwam de spanning om de hoek kijken.


Pipe begon heel slecht aan de wedstrijd. Met name de dubbels gingen er maar niet in bij de darter met een karakteristieke worp. In de eerste set haalde hij slechts 10 procent op de dubbels. Voor Dobey was het dus een koud kunstje om de set binnen te halen (3-1).

Dubbels
Waar het voor Pipe bijna onbegonnen werk leek, wist Dobey de dubbels juist heel makkelijk te vinden. Dobey liep al snel uit naar een snelle 2-0 voorsprong in legs. Pipe wist zijn finishpercentage door een dubbel 4 op te krikken naar 14 procent en kwam terug tot 2-1. WK-debutant Dobey hield zijn eigen leg en maakte er via een 106-finish 2-0 in sets van.

Dobey mist 2 matchdarts
In de derde set ging Pipe ineens heel lekker gooien. De ervaren Engelsman leek er weer een wedstrijd van te maken door de eerste twee legs van de derde set te maken. Hij liet Dobey nog wel terugkomen tot 2-2. Dobey kon in de vijfde leg de wedstrijd winnen, maar hij miste twee matchdarts. Voor Pipe moest 78 nog wel even uit en dat deed hij via trippel 18 en dubbel 12. Daarmee voorkomt hij een zege van Dobey.

Zenuwen
Dobey ging in de vierde set juist heel goed van start. Met twee hoge finishes (100 en 105) legde hij een belangrijke basis voor de winst. Toen het spannend ging worden verzaakte Dobey, want hij maakte maar geen einde aan de wedstrijd. Door de zenuwen die bij Dobey om de hoek kwamen kijken, wist Pipe tot twee keer toe te ontsnappen en maakte hij 2-2 in legs. 32 wist hij in de beslissende leg niet uit te gooien, waarna Dobey het via 74 eindelijk af wist te maken.