🎥 | 'Gladiator' McGeeney veegt Campbell van het bord bij WK darts

Lawrence Lustig/PDC

admin • 22:10, 14-12-2019 / Laatste Update: 06:33, 05-01-2024

Mark McGeeney heeft in de 1e ronde van het WK Darts van Matt Campbell gewonnen. Beide spelers maakten hun debuut op het WK en de Britse McGeeney ging daar duidelijk beter mee om. Hij veegde Campbell uit Canada met 3-1 van de mat.

Het was de 1e avondpartij op deze zaterdagavond. De laatste middagwedstrijd was met Jermaine Wattimena, die na een ongelooflijke thriller ten onder ging tegen Luke Humphries.

In de eerste set was het Campbell die weliswaar de score opende, maar daarna had hij weinig meer in te brengen. McGeeney pakte zomaar 3 legs op rij en gaf de Canadees zo het nakijken. Zijn gemiddelde van 104 liet zien hoeveel beter hij was dan z'n tegenstander.

Campbell had daarna nog de kans om terug te komen, maar zijn dubbels waren zo slecht, dat het mcGeeney alle kans gaf om te finishen. Na 5 legs achter elkaar verliezen deed hij pas wat terug. Het was alleen te weinig, want Campbell verloor ook de 2e set met 3-1.

Pas bij een 2-0 achterstand leek Campbell wat meer van zich af te bijten. Hij kwam op een 2-1 voorsprong en finishte daarbij zelfs op 147! Het bleek voldoende voor zijn 1e set van dit toernooi.

Bij een 2-1 stand in de 4e set had McGeeney al 1 pijl voor de wedstrijd, maar die ging nog onbenut. Bij tops faalde hij op 2-2 niet.

Later vanavond zijn er nog 3 partijen. De leukste daarvan is natuurlijk Raymond van Barneveld, die het opneemt. tegen Darin Young. Daarna speelt ook nog Rob Cross.

Check hieronder onze grote WK darts voorbeschouwing!