🎥 | Players Championship Finals: Van Gerwen treft Cross in finale

27 november 2022

Michael van Gerwen staat in de finale van de Players Championship Finals in Minehead! De Nederlander was in de halve finale de baas over Luke Humphries. Op de 2e matchdart was het raak: 5-11.


De nummer 3 van de wereld wist Humphries in de 2e leg al te breken. Doordat de mondiale nummer 5 leg 5 won, kwam hij terug tot 3-3. Van Gerwen zette hierna even aan en nam een voorsprong (3-6) waar hij mee op weg kon.

Nadien gingen de legs met elkaar mee en in leg 14 plaatste Van Gerwen een nieuwe break voor 5-9. In de 1e leg na de 3e pauze besliste MvG het duel in stijl.

Players Championship Finals-Finale
Bij de eindstrijd treft Van Gerwen Rob Cross, die eerder nog te sterk was voor Dirk van Duijvenbode. Cross verzekerde zich van een plek in de finale door Jonny Clayton te verslaan (7-11).

Clayton begon zijn semi met een break áchter: deze herstelde hij in leg 4 (2-2) en ging de 1e pauze in met een 3-2-voorsprong. Cross gooide zowel scorend als finishend scherper. Na een 4-3-voorsprong voor Clayton kwam Cross langszij en stond hij zijn voordeel niet meer af.