Zoveel geld verdiende Michael van Gerwen met het winnen van de World Series of Darts Finals

18 september 2023

PDC

Michael van Gerwen won zondagavond na een heerlijk weekend de World Series of Darts Finals. De Nederlandse darter won achtereenvolgens van William O'Connor, Dimitri van den Bergh, Luke Humphries en Nathan Aspinall en mocht zodoende 'de schaal' omhoog houden in de AFAS Live in Amsterdam. Maar hoeveel geld verdiende hij met die zege?


Als winnaar gaat Van Gerwen met 75.000 pond naar huis, dat is ruim 87.000 euro. Overigens telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de wereldranglijst. Op de Order of Merit blijft MvG 2e staan achter wereldkampioen Michael Smith. De World Series of Darts Finals valt niet onder de zogeheten rankingtoernooien, omdat spelers door de PDC uitgenodigd worden om mee te doen en zich niet hoeven te kwalificeren. Dus is het niet eerlijk voor de rest als ze 'zomaar' geld voor de wereldranglijst zouden verdienen.

Ruim 20.000 voor Van Barneveld
Toch zal die 75.000 pond heerlijk zijn voor Van Gerwen, die niet naar Cyprus gaat voor de bruiloft van Raymond van Barneveld. Van Barneveld zit maandag in het vliegtuig naar Larnaca voor zijn eigen trouwerij, maar ook hij doet dat met een lekker zakcentje: als kwartfinalist krijgt hij van de PDC 17.500 pond bijgeschreven, ruim 20.000 euro.

Prijzengeld darters op World Series of Darts Finals


Michael van Gerwen: 75.000 pond
Nathan Aspinall: 35.000 pond
Luke Humphries en Peter Wright: 25.000 pond
Raymond van Barneveld, Dimitri van den Bergh, Rob Cross en Keegan Brown: 17.500 pond
Onder anderen Gerwyn Price, Michael Smith en Danny Noppert: 10.000 pond
Onder anderen Dirk van Duijvenbode en Damon Heta: 5.000 pond