Van de Pas naar 2de ronde op WK darts

Van de Pas naar 2de ronde op WK darts

admin • 23:11, 23-12-2015

Benito van de Pas heeft de tweede ronde gehaald van het WK darts. De 22-jarige Tilburger won woensdagavond met 3-1 van de jonge Duitser Max Hopp (19). Vooral op de dubbels was de Nederlander beduidend beter.

In de tweede ronde treedt de Brabander zondagmiddag aan tegen de jonge Belg Dimitri van den Bergh die in de eerste ronde afrekende met de sterke Engelsman Ian White. ,,Ik heb de wedstrijd binnen, dat is het belangrijkste'', aldus Van de Pas. ,, Ik begon goed, maar daarna maakte ik het mezelf onnodig moeilijk. Ik kijk uit naar Dimitri, een goede vriend van me.''

Van de Pas haalde vorig jaar bij zijn WK-debuut verrassend de laatste 16. Hij rekende toen af met onder anderen de Australiër Paul Nicholson (3-2) en de Engelsman Dave Chisnall (4-2). In de 3de ronde verloor hij kansloos met 4-0 van de Schot Robert Thornton.

Jan Dekker en Jelle Klaasen kunnen zich later op woensdag ook nog bij de laatste 32 darters op het WK scharen. Dekker moet dan wel stunten tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis, Klaasen neemt het op tegen Joe Cullen.