Chisnall gooit 9-darter, Ratajski schrijft geschiedenis met winst in Gibraltar (video)

Trevor Wagener • 10:54, 30-09-2019 / Laatste Update: 04:47, 08-01-2024

Krzysztof Ratajski heeft zondagavond de Gibraltar Darts Trophy gewonnen. Hij is de 1e Poolse winner van een Euro Tour-toernooi ooit en das dus nogal een prestatie.

De voormalig World Masters-kampioen was een klasse apart in zijn halve finale en de finale. In de halve eindstrijd zette Ratajski de nummer 3 van de wereld, Daryl Gurney, opzij met 109 gemiddeld. In de finale moest Dave Chisnall er met 8-2 aan geloven.

Ra-ta-ta-tasjki

De Poolse darter won 8 legs op rij tegen Chisnall, nadat hij tegen een vroege 2-0 achterstand aankeek. Met onder meer een 124 finish werd de achterstand gerepareerd waarna 2 12-darters en een 13-darter hem op een 6-2 voorsprong brachten. En dat is knap want Chisnall gooide eerder in het toernooi nog onder meer James Wade naar huis en gooide deze 9 darter tegen hem:

Nadat Chisnall kansen miste op 6-3, maakte 'The Polish Eagle' er 7-2 van met een 74 finish. Chizzy kreeg in de 10e leg nog 1 kans om in de wedstrijd te blijven, maar de dubbel 20 werd gemist. Ratajski gooide vervolgens 60 uit en kroonde zich tot winnaar in Gibraltar.

Dag Oranje

Eerder op de middag werden Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena uitgeschakeld. Van Gerwen verloor met 6-3 van Nathan Aspinall, terwijl Wattimena verloor van Chisnall.