Van Gerwen na 3 nederlagen op rij: 'Ik ben ook maar een mens'
i

Getty Images

Van Gerwen na 3 nederlagen op rij: 'Ik ben ook maar een mens'

admin • 16:22, 08-02-2017 / Laatste Update: 11:50, 05-01-2024

Michael van Gerwen verloor 3 partijen op rij en moet het donderdag, als de Premier League neerstrijkt in het Britse Nottingham, opnemen tegen de nummer 3 van de wereld, Peter Wright. En de kale sloopkogel wil absoluut geen 4de keer onderuit gaan.

"Natuurlijk wil ik elke wedstrijd winnen, maar ik heb laten zien dat ik ook maar een mens ben", vertelt Van Gerwen. "Vorige week was ik teleurgesteld, maar ik was de betere speler en ik weet dat ik goed speel."

Always look on the bright side of life

De wereldkampioen ziet het positieve in zijn nederlagen tegen Ritchie Edhouse, Steve Beaten en Wright. "Ik weet nu dat het mij niet komt aanwaaien en er hard voor moet werken. Ik heb de volledige focus op de Premier League en nu wacht opnieuw Wright. Ik vind het altijd leuk om tegen hem te spelen. Hij is fantastisch en ik weet dat ik moet presteren", zegt de Vlijmenaar.

De te kloppen man

Afgelopen zondag stonden Wright en Van Gerwen ook tegenover elkaar. De Brit won voor het eerst in 18 maanden van de kersverse wereldkampioen (6-4). "Michael is de man to beat", zegt Wright. "Het gaat op dit moment erg goed, maar het zal absoluut niet makkelijk worden. Ik wil gewoon dat het een geweldige wedstrijd wordt. Voor ons en voor de fans."