Van Gerwen krijgt meer dan week rust op WK

Van Gerwen krijgt meer dan week rust op WK

admin • 18:32, 03-12-2015

Van lekker in z'n ritme komen is voor Michael van Gerwen geen sprake bij het WK darts in Londen later deze maand. Tussen zijn partij in de 1ste en - als hij die haalt - 2de ronde zit een kloof van liefst 9 dagen. 

Zijn 1ste partij speelt de darter uit Vlijmen op vrijdagavond 18 december. Zijn tegenstander komt uit de voorrondepartij tussen de Duitser Rene Eidams en Thanawat Gaweenuntawong uit Thailand. Bij winst moet Van Gerwen wachten tot 27 december voor zijn volgende wedstrijd. De lange pauze heeft te maken met het feit dat er op kerstavond  en 1ste kerstdag (24 en 25 december) geen wedstrijden plaatsvinden.

Favoriet

In zijn mogelijke 2de rondepartij krijgt Van Gerwen te maken met de winnaar van de partij tussen John Henderson en Mark Webster. Van Gerwen is favoriet bij het WK. Hij won dit jaar alle grote toernooien, behalve het WK begin januari. Toen verloor hij in de halve finale van de latere toernooiwinnaar Gary Anderson.

Van de Pas

Tilburger Benito van de Pas gooit zijn 1ste wedstrijd op 23 december tegen de Duitser Max Hopp. Bij winst moet 'Big Ben' op 27 december weer aantreden, dan tegen de winnaar van de ontmoeting Ian White - Dimitri van den Bergh.