Van Gerwen maakt einde aan sprookje amateurdarter Lynn
i

Proshots

Van Gerwen maakt einde aan sprookje amateurdarter Lynn

Martijn Baars • 17:15, 06-03-2016 / Laatste Update: 12:15, 12-12-2023

Michael van Gerwen heeft geen fout gemaakt tegen Barry Lynn. De amateurdarter had op de UK Open eerst Gary Anderson en daarna Terry Jenkins uit het toernooi gegooid, maakte het Van Gerwen heel moeilijk, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen het geweld van Mighty Mike: 10-6.

Lynn kreeg het vlak voor de pauze wel voor elkaar om Van Gerwen te breken naar 4-1. Na de onderbreking maakte Van Gerwen meteen korte metten met het kleine sprankje hoop van Lynn en liep uit naar 6-1. De amateur pakte daarna meteen zijn eigen leg terug (6-2) en brak Mighty Mike voor 6-3.

Fantastische Lynn

Maar daar hield het niet op voor Lynn. Alhoewel MvG op 7-3 kwam, pakte de Engelsman 2 legs op rij en verkleinde het gat naar 2 legs (7-5). Dat kwam hem op een hoop gejuich te staan van het publiek, dat zondag massaal de kant koos van dé verrassing van het toernooi. Maar, zoals Van Gerwen wel vaker doet, zette de Gemondenaar daarna een tandje bij en besliste de partij door telkens zijn eigen legs te houden en zo te winnen met 10-6. Voor Van Gerwen betekent de overwinning dat de Brabander zich geplaatst heeft voor de halve finale, die later op zondag gespeeld wordt.

Walk-on

En we hebben het antwoord op de vraag die we zaterdag stelden: Lynn koos voor de kwartfinale voor deze opkomst-tune!