Harms op BDO WK uitgeschakeld door 2-voudig wereldkampioen
i

Lawrence Lustig/PDC

Harms op BDO WK uitgeschakeld door 2-voudig wereldkampioen

admin • 22:41, 08-01-2020 / Laatste Update: 01:12, 05-01-2024

Wesley Harms heeft Scott Waites uitgeschakeld op het WK van de BDO. Harms kwam met 2-0 voor en lekker makkelijk naar de overwinning te gaan, maar Waites kwam nog even knap terug.

Na de voorsprong van Harms zette Waites een tandje bij en kwam terug tot 2-1. Waites is zeker geen kleine jongen bij de BDO. Hij werd in 2013 en 2016 zelfs wereldkampioen.  In de 4de trok de Engelsman de stand helemaal gelijk tot 2-2.

Waites maakt comeback

In de 4de van de wedstrijd gingen de mannen tot het uiterste. Met 2-2 in legs mocht Harms aanleggen voor D18, die ging mis, net als de 2 volgende pijlen op de D9. Daar maakte Waites gebruik van en pakte de 2-3 voorsprong. Hij had nu nog maar 1 setje nodig om de volgende ronde te halen.

Die laatste set liet Waites het niet meer spannend worden en zo volbracht hij keurig zijn comeback van 2-0 achter naar  2-4 winst! Wesley Harms kan helaas zijn ticket naar Nederland boeken.

Tekst loopt door onder de video.

🏆WINNER🏆

An incredible comeback from Scott Waites and he booked his place in the quarter-finals with a win over number one seed Wesley Harms. #BDODarts 📷Tip Top Pics/@ProSportsImages pic.twitter.com/rwIBwJ4k58

— BDO Darts (@BDOdarts) January 8, 2020

Landman wel naar kwartfinales

Eerder op de dag slaagde Chris Landman er wel in om de kwartfinales te bereiken. Landman stond met 3-1 in sets achter tegen Ben Hazel, maar slaagde er toch in om alle drie daaropvolgende sets naar zich toe te trekken. In de volgende partij neemt hij het op tegen Wayne Warren.