Jeugdwereldkampioen Justin (16) droomt van carrière als Van Gerwen
i

Twitter Prodarts Europe

Jeugdwereldkampioen Justin (16) droomt van carrière als Van Gerwen

admin • 16:09, 29-01-2017 / Laatste Update: 21:36, 12-12-2023

Justin van Tergouw (16) werd op het fameuze Lakeside eerste bij de jeugd tot 18 jaar. De Utrechtse darter staat voor een mooie carrière, maar laat zich niet gek maken. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Van voetballen naar darten

De jongeling won in totaal twintig toernooien in 2016, staat eerste op de wereldranglijst en werd eerder al onder meer Europees kampioen. Allemaal bij de jeugd, nog wel. Hij wordt al de nieuwe Michael van Gerwen genoemd. En dat terwijl hij eerst een voetballer was.

Totdat zijn vader plotseling overleed. Justin was nog maar zes jaar oud en besloot om op zolder met de pijlen van zijn vader op het dartboard te gaan gooien. Hij vond dit zo leuk, dat zijn moeder hem in ging schrijven voor kinderwedstrijden.

Alleen maar darts

Justin doet vrijwel niks anders meer dan darten. "Darten is zo ongeveer het enige wat ik doe. Elke dag 's middags een uurtje trainen en veel darts kijken op YouTube." Toch moet hij nog naar school. "Ik doe mbo administratie. Maar eerlijk gezegd zou ik er het liefst meteen mee ophouden."

Handtekening

Voorbeelden heeft hij zeker, maar hij ziet ze niet als 'afgoden'. "Ik vind Gary Anderson, Michael van Gerwen en Darryl Fitton heel goed. Maar ik ken ze persoonlijk, dus dan ga je geen handtekening vragen."