Maxje Hopp lust Van Gerwen rauw: 'Ik moet hem negeren'
i

Lawrence Lustig/PDC

Maxje Hopp lust Van Gerwen rauw: 'Ik moet hem negeren'

admin • 12:22, 22-12-2018 / Laatste Update: 16:51, 05-01-2024

Michael van Gerwen staat in de 3e ronde op het WK tegenover Max Hopp. Deze 22-jarige Duitse darter won nog nooit van de nummer 1 van de wereld, maar hoopt daar zaterdagavond verandering in te kunnen brengen.

Max Hopp voelt ook geen extra spanning voor het laatste duel van de avond in Alexandra Palace. Het is voor ‘Maximiser’ ook alweer de 6e keer dat hij op het WK staat. "De druk ligt ook bij hem, ik heb niets te verliezen. Heel Nederland zal hiernaar uitkijken, maar Duitsland ook. De beste speler van de wereld, op het beste podium. Daar kijk ik naar uit.”

Steun

Het was opvallend hoeveel steun hij vanuit de zaal kreeg tijdens zijn eersterondepartij. Er lopen deze dagen ook opvallend veel Duitsers rond in Noord-Londen. Ondanks de enorme populariteit van Van Gerwen in Engeland, verwacht Hopp rivaliteit in de zaal die bij een Nederland-Duitsland hoort. "Tegen Danny Noppert voelde ik op het podium al de steun van het publiek. Ik waardeer dat enorm.”

Strijdplan

Hopp heeft ook een plan hoe hij zaterdagvond verschijnt aan de oche, daar waar Van Gerwen zijn meeste tegenstanders vermorzelt. "Veel spelers zijn bang voor hem. Hij wil ook wel laten zien dat hij de nummer 1 is. Hij schreeuwt veel en krijgt de waardering van de fans. Zo wil-ie je laten voelen dat hij de beste is en dat hij niet te verslaan is. Dat moet ik negeren. Ik kijk uit naar de strijd.”

Van Gerwen lacht

Michael van Gerwen kan wel lachen om de bravoure die Hopp in aanloop naar de derderondepartij van zaterdag toont. "Hij is een goede speler, maar ik ben beter en dat weet-ie ook”, aldus ‘Mighty Mike’. "Ik heb ook nog nooit van hem verloren. Ik ben vol vertrouwen.”