Noppert met 2 vuisten in de neus door op Lakeside
i

Getty Images

Noppert met 2 vuisten in de neus door op Lakeside

admin • 17:34, 08-01-2018 / Laatste Update: 14:21, 12-12-2023

Danny Noppert, misschien wel dé favoriet voor de winst op Lakeside, is easy door naar de 2de ronde van het toernooi. Hij had geen kind aan de onervaren Richie Edwards en won simpel met 3-0 in sets.

Vorig jaar haalde Noppie nog de finale tijdens zijn debuut op Lakeside. Eigenlijk wordt er dit jaar niets anders verwacht van de Fries. Nadat hij zich dit jaar al gemakkelijk had geplaatst voor de 1ste ronde, was het maandag ook peanuts.

Zenuwen

Al snel had Noppert de 1ste set te pakken, terwijl Edwards maar een beetje aanmodderde en problemen leek te hebben met de druk en zijn eigen zenuwen. De Welshman was simpelweg geen partij voor Danny.

Ondertussen was de Nederlander on fire. Vooral de wijze waarop hij de 2de set binnenhaalde mocht er wezen. hij gooide 121 uit via de Bull - triple 17 - dubbel 10.

1 leg voor Edwards

Tot bijna iedereens blijdschap won Edwards eindelijk zijn 1ste leg aan het begin van de 3de set. Als er iets aan te merken viel op Noppie, dan waren het zijn finishes. Aan het einde van de 3de set lag het finishpercentage op 21 procent.

De 1ste matchdart miste Noppert nog, maar de poging daarna was het wel raak! We zien Noppert dus terug op Lakeside.

Result It's @Dannynoppert through to R2 with a convincing win over Richie Edwards! 3:0 #Lakeside2018 pic.twitter.com/fJ7qHZXd3R

— BDO Darts (@BDOdarts) 8 januari 2018