Noppert ondanks goede start onderuit tegen McGeeney
i

Getty

Noppert ondanks goede start onderuit tegen McGeeney

admin • 18:13, 10-01-2018 / Laatste Update: 17:34, 12-12-2023

Danny Noppert heeft tijdens het WK Darts van de BDO niet voor een verrassing weten te zorgen. Ondanks een goede start, was het uiteindelijk de als 2e geplaatste nummer 1 van de wereld Mark McGeeney die naar de kwartfinales gaat. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de Brit.

De bedoelingen van McGeeney werden meteen duidelijk, want met zijn eerste 3 pijlen gooide hij meteen 180, waardoor Noppert achter de feiten aan leek te lopen. Maar de Nederlander vocht zich terug en brak McGeeney meteen. Dat is maar goed ook, want mede daardoor won Noppert de eerste set. Hij kreeg er bijzonder wat pijlen voor en McGeeney had het ook een paar keer naar 2-2 kunnen brengen. De Nederlander trok uiteindelijk aan het langste eind, waardoor hij de eerste setwinnaar van deze pot werd.

In de 2e set kreeg McGeeney een aantal pijlen om het 1-1 in sets te maken. Dat mislukte, geheel in stijl met de rest van de partij, gruwelijk vaak. Een pijl of 9 had McGeeney er voor nodig, terwijl Noppert als een malle op dubbel 1 was blijven steken. Het was toch McGeeney die het meeste geluk, of de minste pech, had.

En door

Terwijl Noppert niet eens veel beroerder stond te gooien, was McGeeney eindelijk in zijn ritme gekomen. Dat resulteerde dan ook in een 2-1 voorsprong in sets. Dat maakte aardig wat indruk op 'Noppie'. Ook de 4e set ging naar de nummer 2 van de plaatsingslijst.

Laatste set

McGeeney had al wat kansjes om uit te lopen naar een 2-0 voorsprong in de 5e set, maar mistte uiteindelijk zijn dubbel. Daarop kwam Noppert via een knappe dubbel 11 nog op 1-1. Sterker nog: Noppie kwam op een 2-1 voorsprong doordat McGeeney 7 keer de dubbel 20 niet wist te raken. De leg daarna wist McGeeney dan wel weer zijn dubbel te raken en wat voor een: de bull. Daardoor kon hij zelf beginnen aan de beslissende leg waarmee hij de kwartfinale zeker kon stellen.

Noppert was totaal niet te spreken over zijn eigen prestatie en dat uitte zich door het ongeïnteresseerd naar het bord smijten van zijn pijlen. Het publiek was er niet over te spreken. Uiteindelijk was het McGeeney die 64 uitgooide met zijn eerste wedstrijdpijl.