Ongelooflijk maar waar: Premier League of Darts gaat 'vooralsnog door'
i

Lawrence Lustig/PDC

Ongelooflijk maar waar: Premier League of Darts gaat 'vooralsnog door'

Martijn Baars • 12:49, 16-03-2020 / Laatste Update: 16:05, 08-01-2024

De Premier League of Darts gaat donderdagavond vooralsnog door. Dat heeft PDC-baas Matt Porter via Twitter laten weten. Heel de wereld zit zo'n beetje op slot door het coronavirus en zeker sportevenementen zijn massaal afgelast. Maar niet het darten.

Sterker nog: de baas van de grootste dartbond geeft aan het liefst zelfs met fans te willen. Komende donderdag (19 maart) is Newcastle aan de beurt en de PDC heeft nog altijd het evenement niet afgelast.

Engeland

De locaties voor week 8 en 9 (Rotterdam Ahoy) zijn wel al afgelast, maar dat kwam omdat Nederland daar het organiserende land is en alle sportevenementen vorige week al afgelast werden. In Engeland zijn ze nog niet zover en dus vindt ook de PDC het voorlopig wel prima om de Premier League of Darts door te laten gaan. De PDC laat zich wel leiden door wat de overheid zegt. Dus als die zegt dat het alsnog afgelast moet worden, dan gebeurt het ook. Wel pas heel laat, want Newcastle wacht donderdag al!

Tickets te koop

Er zijn zelfs nog gewoon tickets te koop voor fans op de website van de arena waar er gespeeld wordt. Volgens de PDC is het al uitverkocht.