Het programma van het BDO WK darts: donderdag 3 Nederlanders in actie
i

BSR Agency

Het programma van het BDO WK darts: donderdag 3 Nederlanders in actie

Martijn Baars • 10:40, 09-01-2020 / Laatste Update: 04:21, 07-01-2024

Het BDO WK is alweer zo'n beetje halverwege. Donderdag gaan de darters weer verder. Bij de vrouwen staan de kwartfinales op het programma en bij de mannen worden de laatste 3 achtste finales gespeeld. In de 7 partijen die op de rol staan, komen in totaal 3 Nederlanders in actie.

De wedstrijden, zowel 's middags als 's avonds, zijn live op Eurosport te zien. Daar wordt rond 14.10 uur begonnen met de eerste kwartfinale bij de vrouwen tussen Corrine Hammond uit Australië en de Engelse Laura Turner. Eurosport zendt pas uit vanaf 15.50 uur. Na Ashton-Turner volgt een mannenpartij tussen Jim Williams en Ryan Hogarth. De middagsessie wordt afgesloten door de 1e Nederlander. Aileen de Graaf moet in haar kwartfinale zien af te rekenen met de Engelse Beau Greaves.

Wereldkampioene in actie

De avondsessie in de O2 Arena in Londen begint ook weer met een kwartfinale bij de vrouwen: Lisa Ashton-Lorraine Winstanley. Een echte 'Nederland-België-clash' tussen Dennie Olde Kalter en Mario Vandenbogaerde volgt, waarna de regerend wereldkampioene Mikuru Suzuki in actie komt. De Japanse speelt tegen Anastasia Dobromyslova. Martijn Kleermaker (foto) sluit de avond af met zijn wedstrijd tegen Paul Hogan.

Programma donderdag 9 januari

Middag (vanaf 14.10 uur):

Corrine Hammond-Laura Turner (v)

Jim Williams-Ryan Hogarth (m)

Aileen de Graaf-Beau Greaves (v)

Avond (vanaf 20.10 uur):

Lisa Ashton-Lorraine Winstanley (v)

Dennie Olde Kalter-Mario Vandenbogaerde (m)

Mikuru Suzuki-Anastasia Dobromyslova (v)

Martijn Kleermaker-Paul Hogan (m)