Roemloos einde voor dartlegende Phil Taylor: uitgeschakeld in eerste ronde senioren-WK
Phil Taylor verloor in zijn allerlaatste (senioren) WK ooit meteen in de eerste ronde. ©Pro Shots

Roemloos einde voor dartlegende Phil Taylor: uitgeschakeld in eerste ronde senioren-WK

00:05, 17-02-2024 / Laatste Update: 17:22, 25-02-2024

Dartslegende Phil Taylor deed mee aan zijn laatste World Seniors Darts Championship. 'The Power' gooide in de eerste ronde tegen Duitser Manfred Bilderl, deze bleek te sterk voor Taylor: de Duitser won met 3-2.

Voor Bilderl was het zijn debuut op de World Seniors Darts Championship. Een ongekend knappe prestatie dus van de Duitser, die op deze manier de carrière van Taylor op een vervelende manier beëindigt. Taylor heeft aangekondigd eind 2024 helemaal te stoppen met darten. Dit was dus wel zijn laatste WK.

Grote achterstand en comeback

Bilderl begon ijzersterk aan zijn pot tegen Taylor. De Duitser stond in een mum van tijd op een 2-0 voorsprong. Taylor liet vervolgens zijn klasse zien en 'The Power' wist er vervolgens 2-2 van te maken. Uiteindelijk mocht het niet baten: Bilderl won de allesbeslissende leg en versloeg Taylor met 3-2. 

Historische carrière 

Voor Taylor was dit zijn laatste toernooi, de 63-jarige dartslegende stopt ermee. Taylor was één van de grootste namen in het darts. Hij won maar liefst zestien maal het WK, hiervan won hij er acht op rij. Hij gooide tien 9-darters op tv. Daarnaast is hij de enige persoon die in één wedstrijd twee negendarters wist te gooien. Daarnaast won hij ruim zeven en een half miljoen pond in prijzengeld.