Verzwakte Peter Wright toch door naar tweede ronde op WK darts
i

Lawrence Lustig/PDC

Verzwakte Peter Wright toch door naar tweede ronde op WK darts

Martijn Baars • 00:50, 22-12-2017 / Laatste Update: 03:19, 06-01-2024

Peter Wright is, hoewel verzwakt door zijn galsteenaanval, toch doorgedrongen tot de tweede ronde van het WK Darts. De Schot won in een leuke wedstrijd met 3-1 in sets van de Braziliaan Diogo Portela.

Wright wist pas woensdag zeker dat hij zou kunnen gooien op het WK. Een paar weken geleden moest hij met spoed naar het ziekenhuis met galstenen. Hij kon daardoor niet trainen en het was maar de vraag in welke vorm hij zou verschijnen in Londen. Aan zijn walk-on-dansje te zien, was er niet zoveel mis.

Peter Wright is back in good health and back on the big stage!#WHdarts #LoveTheDarts pic.twitter.com/M7ooA1yqcp

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 21, 2017

In de eerste leg zag je de onzekerheid nog in de scores van de Schot. Hij werd ook meteen gebroken door de eerste Braziliaan ooit op het WK. Toch herstelde hij snel en won hij de set alsnog met 3-1.

WRIGHT TAKES THE FIRST | Snakebite goes into the first break with the lead, but Diogo isn't too far behind#WHdarts #LoveTheDarts pic.twitter.com/RDrfKHK6rQ

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 21, 2017

Toen hij de tweede set op het podium verscheen, had hij even een ander shirt aangetrokken. Snakebite zweette ook meer dan we normaal van hem gewend zijn. Misschien zorgde dat er ook wel voor dat hij net niet scherp genoeg was. Portela gooide ondertussen gewoon 95 gemiddeld en pakte zelfs de 2e set en dus de 1-1 tussenstand.

BRAZILLIANT | Diogo Portela takes out 52 to level it up!#WHdarts #LoveTheDarts pic.twitter.com/LDpxUMzxKk

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 21, 2017

Na de laatste break stelde Wright snel orde op zaken. Hoewel Portela niet veel minder ging gooien, gooide Snakebite zijn niveau weer een beetje omhoog. Hij speelt in de tweede ronde tegen Jamie Lewis.