WK-sensatie Aspinall knikkert na Price ook Kyle Anderson uit het toernooi (video)
i

Lawrence Lustig/PDC

WK-sensatie Aspinall knikkert na Price ook Kyle Anderson uit het toernooi (video)

admin • 23:14, 23-12-2018 / Laatste Update: 09:08, 15-01-2024

Nathan Aspinall blijft maar verbazen op dit WK. De Engelsman is pas bezig aan zijn allereerste wereldkampioenschap bij de PDC, maar gaat wel naar de 4de ronde. Nadat Aspinall eerder Geert Nentjens en Gerwny Price uitschakelde versloeg hij ditmaal Kyle Anderson, de nummer 27 van de plaatsingslijst, met 4-1.

Sterk begin van 'The Asp'

De 27-jarige Aspinall, die in de vorige ronde na een knappe comeback Gerwyn Price uitschakelde, moest nog even warmdraaien tegen 'The Original'. Binnen no-time had Anderson een 2-0 voorsprong in de 1ste set gepakt, maar de Engelsman liet zich niet uit het veld slaan en knokte zich terug om vervolgens bij een 2-2 stand een fraaie 120-finish te plaatsen.

WHAT A FINISH FROM ASPINALL | The Asp takes out 120 to win the set#WHDarts pic.twitter.com/3w6kKp7OxT

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 23, 2018

Smaak te pakken

'The Asp' had de smaak duidelijk te pakken want in de 1ste leg van de 2de set brak hij Anderson met een 148-finish. Veel ervaring heeft hij nog niet op het hoogste niveau maar de WK-verrassing van dit moment voelde zich als een vis in het water in Ally Pally en pakte de 2de set met 3-1.

Anderson pakte daarna wel de 3de set, maar miste ondanks zijn prima gemiddelde (boven de 100) veel dubbels. Een mogelijk breekpunt in de wedstrijd was de 3de leg in de 4de set. De Australiër kreeg 6 pijlen op dubbel 12 maar gooide ze er allemaal boven waardoor Aspinall de set naar zich toe kon trekken: 3-1.

Who's the first person you think of when you see this? 👇😂 pic.twitter.com/FCiDyWtkX8

— Sky Sports Darts (@SkySportsDarts) December 23, 2018

Toen Anderson ook zijn 2-0 voorsprong in de 5de set als sneeuw voor de zon zag verdwijnen was het verweer gebroken van de Australiër. Bij de 2de matchdart was het raak voor Nathan Aspinall.