'Wolfie' Adams mag Taylor niet: 'Vraag me af of hij wel vrienden heeft'
i

Pro Shots

'Wolfie' Adams mag Taylor niet: 'Vraag me af of hij wel vrienden heeft'

Bart van der Wijst • 14:10, 27-02-2018 / Laatste Update: 03:44, 07-01-2024

Martin Adams was een tijdje weg uit het darts. Dat komt omdat Wolfie prostaatkanker had. In 2016 én 2017 onderging hij succesvolle behandelingen tegen de vreselijke ziekte. Waar Phil Taylor de maestro is van de PDC, is Adams dat van de BDO.

Inmiddels is Wolfie - 3-voudig winnaar van Lakeside - weggezakt naar de 27ste plek op de BDO-ranking. Maar echt spijt dat hij nooit naar de PDC is overgestapt heeft hij niet.

Hekel aan PDC

Het lijkt wel of Adams een grote afkeer heeft tegen de PDC. "Geld is niet alles", zegt hij tegenover the Guardian. "Ik heb niet de ambitie om naar het Alexandra Palace te gaan. Mensen gaan daar enkel heen voor een biertje en een feestje en dat vind ik raar."

Over zijn bond is hij meer te spreken. "Lakeside wordt bezocht door de echte dartsfans", beweert hij. "Als iemand een liedje probeert in te zetten, dan wordt hij tot zwijgen gemaand. We hebben een fantastische sfeer op Lakeside, het echte darten."

Ook Taylor moet het ontgelden

Waar Adams jarenlang nummer 1 was bij de BDO, was Taylor dat bij de PDC. Toch is Wolfie niet echt te spreken over The Power. "Ik vraag mij af of hij wel vrienden heeft, om eerlijk te zijn. Hij is een fantastische darter, maar niet iemand die ik opbel voor een biertje. Hij zou enkel over darten willen praten, dat gaat mij vervelen."