Wright naar finale Champions League na zieke comeback tegen Van Gerwen (video)
i

Chris Dean/PDC

Wright naar finale Champions League na zieke comeback tegen Van Gerwen (video)

Bart van der Wijst • 23:28, 23-09-2018 / Laatste Update: 05:55, 07-01-2024

Michael van Gerwen en Peter Wright waren lekker aan het mikken tijdens de Champions League of Darts halve finale. De 2 darters gooiden op een vreselijk hoog niveau, maar helaas voor Van Gerwen viel het kwartje de verkeerde kant op: Wright won met 11-9.

Na 2 legs had Van Gerwen een 2-0 voorsprong te makken, doordat hij op de beurt van Wright won. Vlak voor de pauze had Snakebite de kans om terug te breken, maar hij vernaaide het met zijn laatste pijlen.

Toch re-break

Na de pauze kreeg Wright het even moeilijk op zijn eigen beurt, maar hij herstelde het met een hele nette bullseye-finish. Dat terwijl Van Gerwen op 40 stond. Dat gaf Snakebite zo'n lekker gevoel dat hij meteen de re-break pakte en vervolgens een 130-finish uitgooide met als slot - jawel - de bullseye: 5-5. Tot dat moment raakte Wright al zijn pijlen op een dubbel.

tekst loopt door onder de video

🐍HE HASN'T MISSED AT THE BULL🐍 pic.twitter.com/DsyydlfhlM

— PDC Darts (@OfficialPDC) 23 september 2018

Van Gerwen nam daarna het stokje over van Wright. Hij pakte zijn eigen beurt in rap tempo en dankzij een cruciale 180 in de leg van Wright kwam hij op een 7-5 voorsprong. Snakebite kreeg daarna de kans om gelijk terug te breken, maar miste op tops. Zo kon Van Gerwen de leg 'gewoon' binnenslepen. Uiteindelijk gingen beide heren met 8-6 pauzeren.

Comeback Wright én meltdown

Na de hervatting was het even paniek voor Van Gerwen. De Nederlander leverde gelijk zijn leg in en daarna zette Wright de stand op 8-8. Toen was het de beurt aan Mighty Mike om te reageren. Dat lukte niet, want Wright brak Van Gerwen wéér.

Het is geen schande dat de Nederlander verloor van Wright, want hij smeet 11 van zijn 14 pijlen op een dubbel het bord in. En een gemiddelde van 101.56 hielp ook erg mee.

In de finale speelt hij tegen Gary Anderson, die eerder op de avond van Mensur Suljovic won.