Formule 1-team Mercedes raakt sleutelfiguur kwijt

16 juni 2020

BSR Agency

Het Formule 1-team van Mercedes moet afscheid nemen van Andy Cowell, jarenlang hoofd van de afdeling die de motoren ontwikkelt en produceert. De 51-jarige Brit werkt al 16 jaar voor de Duitse renstal. Hij wordt gezien als 1 van de sleutelfiguren achter de successen van Mercedes in de Formule 1 sinds de invoering van de hybride V6-turbomotor.


De zilveren bolides van Mercedes domineren al jarenlang in de koningsklasse. Sinds 2014 ging de wereldtitel voor constructeurs steeds naar Mercedes, dat met Lewis Hamilton (2014, 2015, 2017, 2018 en 2019) en Nico Rosberg (2016) ook steeds de wereldkampioen leverde.

Raadgever
Cowell maakte intern al in januari bekend dat hij gaat stoppen. Samen met teambaas Toto Wolff werkte hij sindsdien aan een structuurwijziging bij de motorafdeling van Mercedes. Nu is de tijd gekomen om te stoppen. Cowell draagt zijn functie over aan Hywel Thomas. De Brit blijft als raadgever nog wel verbonden aan Mercedes. Hij gaat in ieder geval tot begin volgend jaar helpen bij het opzetten van een ‘groot project’.