Hamilton lijkt subtiele sneer uit te delen aan circuit Zandvoort: ‘De race zal niet geweldig worden’

24 juni 2019

BSR Agency

Lewis Hamilton lijkt niet helemaal tevreden te zijn dat er volgend seizoen een Grand Prix op het circuit van Zandvoort gereden gaat worden. Zondag won hij nog de meest saaie GP van het seizoen in Frankrijk, maar hij verwacht niet dat het in Nederland veel spannender gaat worden.


Lees ook: Het wordt krap voor de GP van Zandvoort: 'Er moet veel meer gebeuren dan ze dachten'

Hij uitte na zijn overwinning van zondag al stevige kritiek over de 'saaie' Formule 1. In gesprek met Motorsport.com lijkt de Brit ook Zandvoort niet buiten zijn kritiek te laten, zonder daarbij het circuit duidelijk bij zijn naam te noemen. "Soms kan ik je van tevoren al vertellen hoe slecht een race gaat zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor één plek die ze recent op de kalender hebben gezet."

Ook Vietnam staat op de kalender
Naast een Nederlandse Grand Prix wordt er vanaf volgend seizoen ook in Hanoi (Vietnam) gereden, maar daar lijkt Hamilton niet op te doelen. "Het is een geweldige plek. Daar op de plek die ik bedoel is ook al een grote fanbase aanwezig (lijkt dus niet Hanoi te zijn, red), maar de race zal niet geweldig worden. Ik zeg trouwens nog niet welke plek het is, want dat zien jullie volgend jaar wel."