Alonso blij met eerste 'echte' IndyCar-test: 'Het is iets bijzonders'

Martijn Baars • 15:27, 06-09-2018 / Laatste Update: 18:48, 07-01-2024

Fernando Alonso is blij met zijn eerste rondjes in een IndyCar op een echt circuit. De Spanjaard reed met een Andretti Autosport wagen op het circuit van Barber Motorsports Park.

Hij stapte niet helemaal voor het eerst in een IndyCar. In 2017 reed hij al eens op een oval toen hij meedeed aan de Indy500.

Goede test

Alonso is blij dat hij de auto echt goed heeft kunnen testen. "Ik heb zowel op een natte als een droge baan kunnen rijden, dus het weer zat mee", zegt hij tegen Racing365.

Overstap

De Spanjaard stapt na dit het Formule 1-seizoen over naar de IndyCar en heeft er na deze testen veel vertrouwen in: "Ik houd ervan om nieuwe auto's uit te testen en het besturen van een IndyCar op een normaal circuit is iets bijzonders."

50/50

De voormalig wereldkampioen Formule 1 weet nog niet of hij een oval of een echt circuit leuker vindt bij de IndyCars: "Een circuit als Barber Motorsports Park komt dichter in buurt bij wat ik gewend ben, dus dat voelt vertrouwder. Maar de competitie op de oval vond ik vorig jaar ook geweldig. Dat is een heel ander spelletje. Ik denk dus dat ik het ongeveer even leuk vind, 50/50."