Max Verstappen moet bij Red Bull plaatsmaken voor Sergio Pérez
Max Verstappen en Sergio Pérez / Getty Images

Max Verstappen moet bij Red Bull plaatsmaken voor Sergio Pérez

14:52, 22-02-2024 / Laatste Update: 14:59, 22-02-2024

Max Verstappen zou eigenlijk donderdagmiddag weer in de Red Bull plaatsnemen bij de testdagen, maar dat feestje gaat niet door. De Nederlandse Formule 1-coureur is vrijdagmiddag pas weer te zien op het circuit van Bahrein.

Verstappen reed woensdag de hele dag, waarna Sergio Pérez donderdagochtend eindelijk in die Red Bull mocht oefenen. Dat kwam er bijna niet van: de auto stond veel stil in de pitbox en de sessie werd vervroegd afgevlagd. Pérez kwam maar tot twintig ronden.

Omdat de sessie eerder werd afgevlagd, besloot de F1 om de middagsessie vijf uur (in plaats van vier uur) te laten duren. Het was voor Pérez dus wel noodzakelijk om 's middags toch weer in te stappen. Twee uur oefenen in twee dagen is simpelweg niet genoeg.

Vrijdag krijgt Pérez weer de ochtendsessie, waarna Verstappen in de middag in actie komt om de testperiode af te sluiten.

Testdagen Formule 1 2024 | Deze coureurs komen vrijdag 23 februari in actie

23 februari 2024, 08:10

De officieuze start van het nieuwe Formule 1-seizoen was eigenlijk al op woensdag 21 februari. Op die dag reed Max Verstappen samen met zijn collega's in Bahrein de eerste van in totaal drie testdagen. Op vrijdag is het tijd voor de laatste dag. Check hieronder alle informatie over de drie dagen testen.

Grand Prix van Bahrein

De eerste race van het seizoen is op zaterdag 2 maart, ook in Bahrein. In de twee dagen daarvoor staan de vrije trainingen en de kwalificatie op het programma. Waarom de Grand Prix van Bahrein op een zaterdag is, lees je hier.