Na 43 jaar komt er een einde aan Williams: dochter Claire stapt al na Monza op
i

BSR Agency

Na 43 jaar komt er een einde aan Williams: dochter Claire stapt al na Monza op

Martijn Baars • 18:10, 03-09-2020 / Laatste Update: 22:53, 04-01-2024

De verkoop van het Formule 1-team van Williams betekent nu ook het einde van de beroemde Britse familie in de sport. Claire Williams treedt na de Italiaanse Grand Prix van zondag af als baas van het team.

Na 43 jaar en bijna 750 races komt er nu definitief een einde aan het het tijdperk-Williams. De renstal werd onlangs al verkocht aan het in de VS gevestigde Dorilton Capital.

'Niet gemakkelijk'

"Ik heb de beslissing genomen om uit het team te stappen om Dorilton een nieuwe start als nieuwe eigenaren te geven. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik denk dat het juist is voor alle betrokkenen”, aldus Williams in een verklaring. "Nu de toekomst van het team is veiliggesteld, voelt dit voor ons als het juiste moment om afstand te nemen van de sport."

Kampioensteam

Het team werd mede opgericht door haar vader Frank Williams en won 7 kampioenschappen voor coureurs en 9 constructeurstitels. De laatste wereldtitel dateert alweer van 1997 met Jacques Villeneuve achter het stuur. Het Britse team scoorde in 2019 slechts 1 punt, dankzij een 10de plaats van Robert Kubica.

Grote namen

Beroemde namen hebben voor het team gereden, waaronder de wereldkampioenen Alain Prost, Nelson Piquet en Ayrton Senna. De Britse wereldkampioenen Nigel Mansell en Damon Hill hielpen het team enorm populair te worden bij de fans in de eigen land.

Top-3 langst bestaande teams

Williams heeft 114 races gewonnen, 128 poleposities ingenomen en is het op 2 na langst bestaande team in de geschiedenis van de serie.