Williams is in gesprek met Ocon over stoeltje in F1
i

ANP

Williams is in gesprek met Ocon over stoeltje in F1

Brian Vesseur • 19:07, 19-10-2018 / Laatste Update: 10:54, 05-01-2024

Gelukkig! Er bestaat een kans dat Esteban Ocon in de Formule 1 blijft. De coureur is in gesprek met Williams. De Fransman beschikt over een enorm talent, maar zijn plekje bij Force India wordt volgend seizoen ingenomen door Lance Stroll. Papa Stroll brengt namelijk een zak geld mee, waardoor ze bij Force India snel overtuigd waren.

Het andere plekje bij het roze team is voor Sergio Perez, dat veel Mexicaanse sponsors heeft. Ocon komt uit de Mercedes-opleiding, waardoor Williams overblijft als optie. Daar werd eerder al George Russell gecontracteerd, een ander talent van Mercedes.

Geen geld!

In 2018 zitten Stroll en Sergey Sirotkin in de Williams-bolides. Stroll gaat dus naar Force India, maar voor Sirotkin is nog geen plekje. Het lijkt erop dat de Rus weg moet, maar dat betekent wel dat Williams geld misloopt. Sirotkin bracht namelijk zelf geld mee, terwijl Ocon een hoop geld gaat kosten. En dat is het probleem: Williams heeft geen geld voor een dik salaris én een goede auto. Maar het team zegt hard aan het werk te zijn om dat bij elkaar te sprokkelen.