Red Bull-baas Horner geeft toe dat er een fout is gemaakt bij Verstappen tijdens GP van Portugal

25 oktober 2020

AFP

Christian Horner gaf na de Grand Prix van Portugal eerlijk toe dat Red Bull dit weekend niet de juiste tactiek had. Volgens de teambaas van Red Bull hadden Max Verstappen en Alexander Albon op het circuit in Portimão net als de Mercedes-coureurs moeten beginnen op de mediumbanden.


Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwalificeerden zich zaterdag voor Q3 op de gele band en starten daarom op mediums. Ze bleken daarmee een groot voordeel te hebben ten opzichte van de coureurs die op de zachte rode band het circuit opkwamen.

Zwarte magie
"De bandenkeuze leek wel zwarte magie dit weekend”, zei Horner tegen Motorsport.com. "Het was vooral heel lastig om de zachte banden goed aan de praat te krijgen. De mediums kwamen op deze baan beter tot hun recht. Als we de kwalificatie hadden kunnen overdoen, waren we dan ook zeker voor de strategie met mediums gegaan.”

Te laat
Verstappen kreeg op het bochtige circuit al snel last van slijtage aan de banden. Nadat hij bij zijn enige pitstop was overgeschakeld naar mediums ging het veel beter, maar het gat met Hamilton en Bottas was toen al geslagen. "P3 was nu het hoogst haalbare voor Max”, concludeerde Horner.

Imola
"Het was een hele moeilijke middag voor hem. We moeten naar alle data kijken en onderzoeken waarom bijvoorbeeld zijn banden zo snel sleten. Dat gaan we proberen te begrijpen. Maar het is duidelijk dat hij bij de race van volgende week (de Grand Prix op Imola) meteen terug zal moeten slaan."