Sebastian Vettel na dit seizoen weg bij Ferrari

12 mei 2020

EPA

Sebastian Vettel vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ferrari. Contractonderhandelingen tussen de Duitse coureur en het Italiaanse Formule 1-team zijn vastgelopen. Hoe zijn toekomst in de Formule 1 eruit gaat zien is nog onduidelijk.


"Dit was geen makkelijke beslissing”, zegt teambaas Mattia Binotto over het gezamenlijke besluit. "We kwamen samen tot het idee dat het beter is om uit elkaar te gaan om onze doelen te bereiken. Sebastian is onderdeel van de geschiedenis van de Scuderia.”

Geen wereldkampioen met Ferrari
De Duitser rijdt al sinds 2015 voor Ferrari en won sindsdien 14 grands prix. Het grote doel, de 1e wereldtitel voor Ferrari sinds 2008, bleef echter uit. Afgelopen seizoen stond Vettel zelfs in de schaduw van zijn jongere teamgenoot Charles Leclerc, die voor hem eindigde in de WK-stand. Bij Red Bull werd Vettel tussen 2010 en 2013 4 keer op rij wereldkampioen in de Formule 1.

Geld speelt geen rol
Vettel ontkent dat geld een rol heeft gespeeld in zijn beslissing. "Zo denk ik niet en zo zal ik ook nooit denken. De afgelopen maanden hebben ervoor gezorgd dat ik naar de echte prioriteiten in mijn leven ben gaan kijken. Ik ga nu de tijd nemen om te kijken wat echt belangrijk is in mijn toekomst."

Renault
Er gingen al langere tijd geruchten dat Vettel zou vertrekken bij Ferrari. Zo werd de 4-voudig wereldkampioen al gelinkt aan Renault. Omgekeerd zou Daniel Ricciardo 1 van de gegadigden zijn om het stoeltje van Vettel over te nemen. Veel coureurs zitten aan het einde van dit seizoen zonder contract. Naast Ricciardo en Vettel heeft ook 6-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton nog niet bijgetekend. Max Verstappen ligt wel de komende jaren vast. Hij verlengde begin dit jaar dit het einde van 2023.