Verstappen ondanks ontbreken Hamilton nog altijd niet positief over z’n kansen

3 december 2020

AFP

Voor Max Verstappen wacht in Bahrein voor het eerst een Grand Prix zonder Lewis Hamilton, achter wie hij vorige week nog 2e werd. Of zijn eigen winstkansen nu automatisch stijgen op het aangepaste circuit? "Het wordt heel lastig voor ons op deze lay-out."


Het zal ook voor Max Verstappen even wennen zijn, dit weekend. In al zijn eerdere 117 races in de Formule 1 verscheen altijd die ene Mercedes op de startgrid met Lewis Hamilton erin. Nu is de Britse wereldkampioen er na een positieve corona-test niet bij in Bahrein. Maar maakt dat zijn kansen voor de winst automatisch groter? De Limburger verwacht van niet. "Lewis is er niet, nee. Maar Valtteri Bottas en George Russell zijn er wel gewoon bij, in de snelste auto van het hele veld. Dus het wordt nog steeds heel lastig, zeker met de lay-out die we nu voor onze kiezen krijgen. Dus nee, ik verwacht niet dat heel gemakkelijk gaat worden voor ons.”

Circuit is kut
Een week terug werd Verstappen nog 2e achter Hamilton, op het traditionele circuit van Bahrein. Voor de GP van Sakhir wacht echter een andere lay-out van maar 3,5 kilometer met weinig bochten en veel rechte stukken. "Dat helpt de auto’s met veel power, dus ik verwacht dat het voor ons wat lastiger gaat worden vergeleken met vorig weekend”, aldus Verstappen. "Maar goed, het is wel weer een nieuwe uitdaging, dus laten we eerst maar eens zien wat dat ons brengt.”

'Russell moet gewoon genieten'
De positie waar Williams-coureur Russell zich nu bevindt, met een onverwachte sprong in het diepe bij Mercedes, is voor Verstappen niet onbekend. Begin 2016 stapte hij ook van de ene op de andere race over van Toro Rosso naar Red Bul Racing voor de GP van Spanje. Hij heeft dus wel wat adviezen voor de Britse generatiegenoot. "George moet er gewoon van gaan genieten, want hij stapt in de beste auto van de grid die je maar kan hebben. En die wagen zal in vergelijking met wat hij gewend is voelen als een verschil van dag en nacht. Met verwachtingen moet hij helemaal niet bezig zijn, hij moet gewoon wegrijden en genieten.”