Zingende Rosberg heel erg dicht bij Hamilton

4 september 2016

GETTY
Zingende Rosberg zit Hamilton nu op de hielen

Met veel lol vierde Nico Rosberg zondag op Monza zijn overwinning in de Grote Prijs van Italië. Terwijl teamgenoot Lewis Hamilton op de achtergrond baalde, sprak de Duitser de duizenden 'tifosi' op het circuit in het Italiaans toe en zong hij zelfs een liedje. ,,Ik voel me geweldig", zei Rosberg met een brede grijns. ,,De strijd met Lewis ligt weer helemaal open."


Achterstand
Rosberg won de eerste 4 grands prix van dit seizoen, maar werd daarna ingepakt door Hamilton. De regerend wereldkampioen zette zijn flinke achterstand in het WK om in een voorsprong, maar na een maandje vakantie heeft Rosberg de spanning weer helemaal teruggebracht. Hij won vorige week op Spa-Francorchamps en profiteerde op Monza optimaal van een slechte start van Hamilton. Het verschil tussen de 2 kemphanen in de WK-stand is nu nog maar 2 punten, met nog 7 races te gaan.

Vertrouwen
,,Het wordt zoals altijd weer een geweldig gevecht", zei Rosberg. ,,Ik kijk vol vertrouwen uit naar de komende races." Hamilton zocht ondertussen naar een verklaring voor zijn verprutste start. ,,Ik heb geen idee wat er mis ging, ik deed alles normaal."