Man stuurde vrouw naar België om zoon ‘Feyenoord’ te noemen

15 januari 2020

Clubliefde kan ver, heel ver gaan. Dat blijkt wel uit dit verhaal van een man die zijn hoogzwangere vrouw als de wiedeweerga naar België stuurde zodat hij zijn zoon 'Feyenoord' kon noemen. Je hoeft waarschijnlijk niet lang te gokken om te weten voor welke club de man is.


De man deed woensdagochtend in de radioshow van Mattie & Marieke op Q-Music zijn verhaal. "Mijn zoon heet Brian Feyenoord. Zo is hij ook geregistreerd. Het enige probleem was dat het niet in Nederland mag, dus mijn ex moest toentertijd naar België toe om daar te bevallen. Daar mag je hem wel aangeven met de naam Feyenoord. Sindsdien heet hij Brian Feyenoord."

Waarom Feyenoord?
Dan blijft de vraag: waarom noem je je kind 'Feyenoord'. Kan je hem niet beter: Dirk (Kuyt), Gio (van Bronckhorst) of Willem (van Hanegem) noemen? Absoluut niet, vindt de man.

"In die tijd dat mijn zoon geboren werd speelde Leonardo bij Feyenoord. Heel veel gasten die ik ken gaven hun zoons de naam Leonardo. Wat gebeurde er nou? Die knoepert speelde binnen no time bij 020 . Dan heet je zoon Leonardo, snap je? Ik dacht: dat gaat mij niet gebeuren."

Tekst loopt door onder foto's ANP

Bekende zoon
Overigens onthulde de man dat zijn oudste zoon ook al een 'bekende' is van Feyenoord. Waarschijnlijk ken je die foto wel van een jochie dat zijn middelvinger opsteekt. "Mijn oudste zoon is dat bekende mannetje met zijn middelvinger van de foto. Die heeft iedereen weleens gezien."


ANP