Waarom iedere amateurvoetballer zich herkent in de Youtube-serie Kelderklasse 15

admin • 12:54, 21-02-2019 / Laatste Update: 19:26, 05-01-2024

Daan Boom, bekend van het programma Streetlab, heeft een nieuwe serie op Youtube genaamd: Kelderklasse 15. Hij volgt zijn eigen voetbalteam een seizoen lang met de camera. Dit levert een gigantisch grappig resultaat op en een heerlijk beeld van het amateurvoetbal. Wij hebben voor jullie 5 redenen op een rij gezet waarom iedere amateurvoetballer zich hierin herkent.

1. Coach Rubbe is de perfecte trainer

Coach Rubbe is de coach die je graag ziet. Hij moet orde scheppen in de chaos die Kelderklasse 15 toch wel is. Hij zorgt dat er genoeg mensen zijn en als dat niet lukt trekt hij zelf de kicksen aan. Hij komt op zondagmorgen altijd vol goede moed het sportpark op, maar als er eenmaal gevoetbald wordt dan weet Rubbe wel weer hoe laat het is. Wéér geen overwinning! Maar het allermooiste zijn de opstellingen op de bierviltjes.

2.  Gebrek aan grensrechters

Het volgende herkenningspunt is het gebrek aan grensrechters. Ook bij Kelderklasse 15 is de vlagger een probleem. Niemand in het team kan of wil vlaggen en daarom is daar altijd Arie. Arie speelt bijna nooit, maar mag wel altijd vlaggen. Ieder amateurteam heeft zo zijn eigen 'Arie'.

3. De beste spelers laten het afweten

Net als in veel amateurteams is het ook bij Kelderklasse 15 het geval dat de beste spelers het vaak laten afweten. Niet komen opdagen etc. Dan moeten er vervangende spelers uit andere teams komen en die zijn natuurlijk altijd minder. En zonder je beste spelers, win je natuurlijk nooit een wedstrijd.

4. Altijd brak

De mannen uit Kelderklasse 15 zijn altijd brak! Op zaterdagavond wordt er namelijk gewoon gedronken. Boeiend dat er op zondag een wedstrijd gespeeld moet worden. Ook coach Rubbe drinkt stevig en vergeet ook de 3de helft natuurlijk niet. Dan zijn ze op hun best!

5. Bedroevend niveau

Het niveau is heel erg slecht. Net als op alle andere amateurvelden doet de bal soms niet wat er van hem verwacht wordt. Ook de coördinatie tussen het brein en de voeten loopt geregeld fout.