Gewonde golfheld Tiger Woods niet vervolgd na heftige crash: ‘Dit was GEEN misdaad’

24 februari 2021

Golflegende Tiger Woods wordt niet vervolgd naar aanleiding van zijn heftige ongeluk. Hierbij raakte de 45-jarige eindbaas zwaar gewond. Wettelijk bekeken wordt dan altijd even nagegaan of het mogelijk om 'roekeloos rijden' gaat. Geen sprake van, aldus de politie van Los Angeles.


"We overwegen geen enkele aanklacht in deze crash. Dit was een ongeval en dat is geen misdaad", zei sherrif Alex Villanueva van Los Angeles County tegen de pers. Woods raakte zwaargewond bij een eenzijdig ongeval in zijn SUV, waarbij hij meerdere keren over de kop sloeg en door de brandweer uit zijn gekreukte voertuig moest worden gered.

Heavy
Hij werd meteen geopereerd aan enkele open botbreuken aan zijn rechterbeen en een verbrijzelde enkel. Volgens doktoren is alles goed gegaan en is de ex-nummer 1 van de wereld weer bij kennis en aanspreekbaar, en vol ijzeren pinnen.

Woods heeft een verleden met middelen. Sheriff Villanueva herhaalde dat er ook geen reden is om te vermoeden dat Woods drank of drugs heeft gebruikt. Bloedmonsters zijn bijvoorbeeld niet afgenomen (wAnT hIj iS gEwOnD!). Het onderzoek naar het ongeluk kan hooguit tot een zogeheten overtreding leiden als zou blijken dat Woods bijvoorbeeld zijn telefoon vast had.

Ongeluk voor blessure- pechvogel
"We beschouwen het als een ongeval", aldus de politie, die wist te melden dat er de afgelopen 14 maanden 13 verkeersongevallen waren, precies op het stuk weg waar Woods door de bocht ging. Hij was herstellende van een 5e operatie aan zijn rug.

Hij wordt al enkele jaren geplaagd door blessures en onderging ook enkele knieoperaties. De 45-jarige golfmiljardair won in 2019 voor de 5e keer de Masters en staat nu op 15 overwinningen in Majors, 3 minder dan recordhouder Jack Nicklaus.