Luiten woedend na uitschakeling op US Open

Luiten woedend na uitschakeling op US Open

Harry Nijland • 10:07, 14-06-2014 / Laatste Update: 11:07, 13-12-2023

PINEHURST - De 2e major van dit jaar is op een teleurstelling uitgelopen voor Joost Luiten. Nederlands beste golfer leverde vrijdag (plaatselijke tijd) in de 2e ronde van het US Open op de lastige banen van Pinehurst een belabberde score af van 76 slagen, 6 boven par. Het betekende 1 slag tekort om de cut te halen en dus uitschakeling.

,,Golf kan soms hard en heel frustrerend zijn, vooral het golf in de majors. 6 boven par is veel te veel en heel teleurstellend'', twitterde de 28-jarige Bleiswijker, die zich in de 1e ronde nog goed staande had gehouden met een ronde van 70 slagen.

Leider
Luiten had graag de vorm gehad van zijn leeftijdgenoot Martin
Kaymer. De Duitser speelde ook de 2e ronde vloeiend en breidde zijn leidende positie uit met een score van 65. Hij staat op 10 onder par en heeft liefst 6 slagen voorsprong op zijn 1e belager, de Amerikaan Brendon Todd. Kevin Na en Brandt Snedeker, landgenoten van Todd, volgen op 7 slagen.

Dramatisch
,,Ik stond 1 onder par met nog 11 holes te spelen en dan mis je nog de cut. Alles ging net verkeerd en dan ga je eraan op dit soort banen'', foeterde de winnaar van het KLM Open van 2013 op de website van golf.nl. Luiten maakte een double bogey en 2 bogeys op de laatste 4 holes. ,,Daar laat je dan 3 slagen liggen vanaf het midden van de fairway. Dat mag niet gebeuren. Mijn swing voelde de hele dag dramatisch aan, ik zat geen moment lekker in mijn spel.''

Luiten overweegt zijn geplande optreden volgende week in het Iers Open af te zeggen. ,,Ik ben even klaar met golf. Mijn gevoel zegt dat ik nu beter 2 weken rust kan nemen.''