Walker leidt, Boeljon vliegt omhoog

Walker leidt, Boeljon vliegt omhoog

Harry Nijland • 21:49, 24-05-2014 / Laatste Update: 09:49, 13-12-2023

AMSTERDAM - Kylie Walker gaat na twee ronden nog alleen aan de leiding in het Deloitte Ladies Open. De Schotse vulde zaterdag op golfbaan The International bij Schiphol 72 in op haar scorekaart. Met een totaal van 141 heeft ze twee slagen voorsprong op de aanstormende Thaise Titiya Plucksataporn.

Christel Boeljon vloog omhoog in de rangschikking. Het boegbeeld van het Nederlandse toernooi gebruikte voor de tweede 18 holes slechts 69 slagen (-4). Dat betekende een enorme progressie. Boeljon, die een valse start had gemaakt met 77, steeg van de 83e naar de gedeelde 13e plaats. Dat dankte ze aan zes birdies tegenover één dubbele bogey.

Haar achterstand op Walker is vijf slagen. Moeilijk, maar niet onmogelijk. ,,Ik hoop gewoon dat ik weer lekker ontspannen kan spelen. Op zo'n laatste dag kan er van alles gebeuren, we zien het wel'', zei Boeljon.

De 18-jarige amateurspeelster Anne van Dam, die de voorbije weken slechts aandacht had voor haar vwo-examen, viel met een ronde van 3 boven par terug naar de 26e plek. ,,Het was knokken voor elke bal, maar het positieve is dat ik er bij ben op de slotdag.'' Dewi Weber (52e) mag ook nog in actie komen. Chrisje de Vries deed één slag te veel.

Lauren Taylor sloeg zaterdag een hole-in-one. De 20-jarige Engelse neo-prof deed dat met een ijzer-5 op de 141 meter lange zevende hole (par 3). Het leverde haar een KLM-ticket naar een zelf te kiezen Europese bestemming op.