Pas 14-jarige Oekraïnse amateurgolfer doet na indrukwekkend optreden in België ook mee aan Dutch Open

16 mei 2022

BELGA
14-jarige-amateurgolfer-lev-grinberg-doet-na-indrukwekkende-prestatie-in-belgie-ook-mee-aan-dutch-open

De organisatie van het Dutch Open, het internationale golftoernooi volgende week in Cromvoirt, heeft een opvallende deelnemer toegevoegd: de pas 14-jarige Lev Grinberg uit Oekraïne. De jonge golfer maakte afgelopen weekeinde in Antwerpen grote indruk.


Het was de jonge amateurgolfer Grinberg die afgelopen weekeinde tijdens de Soudal Open de show stal. In zijn 1e grote internationale toernooi deed de 14-jarige Grinberg haast probleemloos mee met de betere professionele golfers.

Al lange tijd in België
Grinberg is geboren in Oekraïne, maar woont al bijna 10 jaar in Antwerpen, waar hij zich heeft aangesloten bij de internationale golfclub van Rinkven. Op zijn thuisbaan was de jonge speler 1 van de 6 amateurs die mocht meedoen aan de Soudal Open. Met zijn 14 jaar, 6 maanden en 6 dagen wist hij zich als 2e jongste speler ooit de cut te halen op de DP World Tour. Alleen de Chinees Guan Tianlang (14 jaar en 169 dagen) was in 2013 nog iets jonger.

Uiteindelijk sloot Grinberg het toernooi verdienstelijk af als 64e. Behalve heel veel complimenten en aandacht leverde zijn prestaties hem ook een startbewijs op voor het Dutch Open, dat volgende week donderdag begint op Bernardus in het Brabantse Cromvoirt.