Harde nederlaag voor Nederlandse mannen op EK handbal
De Nederlandse handballers bleven wereldkampioen Denemarken op het EK lang bij, maar in de tweede helft stortte het in. ©AFP

Harde nederlaag voor Nederlandse mannen op EK handbal

19:40, 17-01-2024

De Nederlandse handballers hebben een harde nederlaag geleden op het EK handbal. Tegen topland Denemarken hield Nederland het alleen de eerste helft goed vol, met een tussenstand van 18-17. In de tweede helft walsten de Denen over Nederland heen.

Het werd uiteindelijk 39-27 voor Denemarken, die daarmee nog ongeslagen bovenaan staan in de tweede groepsfase van het EK. Nederland heeft na twee wedstrijden nog altijd nul punten en lijkt de halve finales al te kunnen vergeten. Voor een plek in de halve finales moet Nederland bij de eerste twee van de groep eindigen. Denemarken staat nu al vier punten los.

Nederland heeft op papier de sterkste landen al gehad. Tegen Zweden (vijfvoudig Europees kampioen) en Denemarken (regerend wereldkampioen) is het geen schande om te verliezen. De hoop is gevestigd op de drie andere wedstrijden in de groep. Nederland speelt nog tegen Slovenië, Portugal en Noorwegen.

Strijden om plek drie

Een plek als land nummer drie zou al een hele prestatie zijn van de handbalmannen. Dan zou Nederland nog mogen strijden om plek vijf tegen de nummer drie van de andere poule. Het EK is in twee verschillende groepsfasen verdeeld. Door de eerste groep kwam Nederland redelijk makkelijk heen.

Nog drie wedstrijden

Nederland speelt komende vrijdag tegen Noorwegen, zondag tegen Slovenië en de laatste groepswedstrijd tegen Portugal is op dinsdag 23 januari.