Hoppa! Oranje hockeysters met minimaal verschil te sterk voor Duitsers

Trevor Wagener • 22:16, 26-04-2019 / Laatste Update: 23:09, 08-01-2024

De Nederlandse hockeysters hebben in de FIH Pro League een kleine overwinning in en tegen Duitsland geboekt. De ploeg van bondscoach Alyson Annan versloeg de nummer 5 van de wereldranglijst met 1-0.

Het doelpunt in Mönchengladbach viel al in de 3e minuut en kwam op naam van Frédérique Matla. Daarna bleken beide teams goed aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren, zeker in het 3e kwart, voor de thuisploeg.

Keepertje

Vooral dankzij keepster Josine Koning kon de wereldkampioen de minimale voorsprong tot het einde vasthouden. Voor koploper Nederland was het de 7e zege in de 8ste groepswedstrijd. Duitsland bleef vooralsnog op 2 overwinningen staan.

De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands vrouwenteam is op 1 juni in Eindhoven tegen Groot-Brittannië. 3 dagen later is de return tegen Duitsland, ook op het complex van Oranje-Rood.