Den Bosch kaapt Galema weg bij Oranje-Rood
i

© HC 's-Hertogenbosch

Den Bosch kaapt Galema weg bij Oranje-Rood

Robert Hüsken • 15:20, 11-04-2018 / Laatste Update: 19:55, 05-01-2024

Jelle Galema maakt de komende drie seizoen deel uit van HC Den Bosch. De hockeyer komt over van Oranje-Rood. Met het aantrekken van Galema wil Den Bosch een stap zetten om het gat met de topteams te verkleinen.

Galema is blij met de stap. ,,Privé en sportief kom ik de komende jaren nieuwe uitdagingen tegen, het geeft me nieuwe energie waar ik erg naar uitkijk", zegt hij tegen het Brabants Dagblad.

Hereniging met Verboom

Een belangrijke reden van Galema om de keuze voor Den Bosch te maken is de hereniging met coach Eric Verboom. Verboom was in het verleden jeugdcoach van de talentvolle hockeyer en is tevreden met de komst van zijn pupil, zegt hij op de website van HC Den Bosch. ,,De ervaring van het winnen die Jelle heeft opgedaan in het verleden kan de ploeg een enorme stimulans geven."

Galema wordt gehaald als directe versterking. ,,Met Jelle hebben we iemand binnengehaald die het klappen van de zweep kent en een perfecte mentaliteit heeft. Zijn meerwaarde voor de ploeg zal direct zichtbaar zijn.”

Na het aantrekken van Galema is de ploeg van Den Bosch voor het nieuwe seizoen nog niet compleet. Zeker in de breedte kunnen nog enkele versterkingen verwacht worden.