Vrouwen HC Den Bosch onderuit bij Stichtse

17:21, 29-03-2015 / Laatste Update: 15:44, 13-12-2023

DEN BOSCH - De hockeysters van HC Den Bosch hebben hun tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek in Bilthoven bij SCHC konden doelpunten van Lidewij Welten en Maartje Paumen niet voorkomen dat de Bossche vrouwen met 3-2 onderuit gingen.

De eindstand stond al na ruim 26 minuten op het scorebord. In een moordend tempo bestormden beide ploegen het vijandelijke doel. Na twee minuten was het al raak voor HC Den Bosch via Welten. Het antwoord van SCHC volgde echter al na drie minuten via Carlien Dirkse van den Heuvel. Na 12 minuten keek Den Bosch zelfs tegen een 2-1 achterstand aan.

Paumen bracht de Bosschenaren terug in de wedstrijd met een strafbal. Daarmee was de honger van SCHC en Den Bosch nog niet gestild. Het was de thuisploeg die na 26 minuten voor de derde keer trefzeker was. De spectaculaire eerste helft kreeg geen vervolg in de tweede 35 minuten. Den Bosch zocht wel naar de 3-3, maar was niet meer succesvol. Door nederlagen van Laren en Amsterdam bleef de schade echter beperkt.