IJshockeyers Eindhoven Kemphanen en Herentals knokken tijdens wedstrijd
i

Jean Pierre Reijnen

IJshockeyers Eindhoven Kemphanen en Herentals knokken tijdens wedstrijd

admin • 00:57, 20-02-2017 / Laatste Update: 09:58, 08-01-2024

Wat een rustig laatste ijshockeyduel voor het Nederlands kampioenschap van volgende week moest worden, liep zondagavond uit op een massale vechtpartij tussen de spelers van Eindhoven Kemphanen en Herentals. Na periode 1 vond Kemphanen het niet meer te doen en vertrok het uit België.

Coach Willem van de Kraak: "Tijdens de warming-up brak al een massale vechtpartij uit. Ik heb niet alles gezien, maar we besloten om ons weer om te kleden en naar huis te gaan." Na wat dubben over het besluit keerde Kemphanen weer terug op het ijs. Daar ging Herentals volgens Van de Kraak verder met het 'schandalige optreden'. Marek Pitka van Kemphanen belandde na een harde charge met zijn gezicht op de boarding. Van de Kraak: "Wie weet heeft hij zijn kaak gebroken." In de pauze - het stond toen 2-0 voor Herentals - besloot Kemphanen er echt mee te stoppen.

Nederlands kampioenschap

Van de Kraak wilde de wedstrijd ongeschonden uitkomen met het oog op het Nederlands kampioenschap dat zaterdag en zondag in Heerenveen wordt gespeeld. Zaterdag speelt Kemphanen de halve finale tegen Hijs Hokij Den Haag. Bij winst wacht zondag de finale.

Maar nu moet Kemphanen eerst de wonden likken van het bezoek aan Herentals. "Mijn jongens zijn niet gauw bang, maar dit hakt erin", besluit Van de Kraak.