Las Vegas krijgt voor het eerst ploeg in grote sportcompetitie

Las Vegas krijgt voor het eerst ploeg in grote sportcompetitie

admin • 11:22, 23-06-2016 / Laatste Update: 20:05, 12-12-2023

De Amerikaanse stad Las Vegas krijgt voor het eerst een ploeg in een grote sportcompetitie. In 2017 treedt een nieuw te vormen ijshockeyploeg toe tot de NHL. De Noord-Amerikaanse topcompetitie gaat bestaan uit 31 teams. Zestien jaar geleden werd de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld voor het laatst uitgebreid.

Het gokparadijs in de woestijn van Nevada was de grootste Amerikaanse stad zonder ploeg in één van de vier grote sportcompetities NBA (basketbal), NHL (ijshockey), NFL (American football) en MLB (honkbal). Het bestuur van de NHL gaf woensdag toestemming om een team uit Las Vegas toe te laten. In ruil daarvoor betaalt zakenman Bill Foley, eigenaar van de nieuwe club, 500 miljoen dollar (440 miljoen euro). Dat bedrag wordt verdeeld over de andere dertig ploegen.

Naamloze ploeg

De voorlopig naamloze ijshockeyploeg gaat spelen in een nieuw stadion aan de beroemde Strip, dat plaats biedt aan bijna 17.500 toeschouwers. De selectie wordt samengesteld door bij iedere andere ploeg één speler weg te halen. Het NHL-bestuur wees een verzoek van de Canadese stad Quebec om toe te treden voorlopig af.